Українцям нагадали важливі правила передачі показників газових лічильників. Допущення помилки у цій процедурі може позначитися на платіжці за надані послуги. Про це йдеться на facebook-сторінці Чернігівської філії "Газмережі".

Побутовим споживачам необхідно щомісяця, першого числа, фіксувати показники газового лічильника. Передати дані оператору газорозподільної системи слід до 5 числа цього місяця.

Показники лічильника газу, скріншот: YouTube
Показники лічильника газу, скріншот: YouTube

Якщо споживач не користується газом, але будинок підключений до газорозподільної системи, необхідно передати постійні показники лічильника.

Забули або невчасно передали показники

У такому разі здійснюються планові нарахування за середнім споживанням домогосподарства за попередні періоди. Наступного місяця споживачеві необхідно обов'язково передати поточні показники лічильника. Таким чином, будуть відкориговані обсяги споживання газу.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Лічильник газу, скріншот: YouTube
Лічильник газу, скріншот: YouTube

Передати показали можна через:

  • особистий кабінет "Газмережі";
  • чат-боти GASUA в Viber та Telegram;
  • SMS-повідомлення на номер 4647;
  • контакт-центр "Нафтогазу".

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Нафтогаз" пропонує українцям скористатися зручною послугою: спростить життя кожному.

Також наш портал інформував, газова плита, колонка та котел: газовики попередили українців, які використовують ці прилади.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, що електроенергія та опалення: українці можуть домогтися скорочення сум у платіжках на 30%.