Українцям, які не мають фінансової можливості оплатити комунальні послуги, держава надає субсидії. Однак заповнюючи заявку та декларацію на допомогу, потрібно виділити достатньо часу та вказати детальну інформацію про членів домогосподарства.

Споживачів попереджають про те, що недбале заповнення документів чи відсутність необхідної інформації може призвести до втрати права на субсидію.

Субсидії / фото
Субсидії / фото

Про це йдеться в Постанові КМУ від 21 жовтня 1995 р. № 848.

Зокрема, заява та декларація можуть бути визнані недійсними у трьох випадках:

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево
Показати ще
  1. Неповні дані про членів домогосподарства. Важливо вказати прізвища, імена по батькові, дані про шлюб, дати народження, документи, що посвідчують особу, та РНОКПП (для тих, хто має цей номер).
  2. Невведення всіх даних про членів родини, доходи яких впливають на призначення субсидії, таких як члени подружжя. Важливо вказати їхні прізвища, імена та по батькові, підсвітити родинний зв'язок, дату народження та номери документів.
  3. Відсутність даних про адресу домогосподарства та номери особових рахунків.

Субсидії / фото
Субсидії / фото

Неправильно заповнену заявку можна виправити протягом 30 днів. Якщо це не зробити у відведений термін - у субсидії відмовлять.

Його може бути додатково продовжено, наприклад у випадку хвороби заявника, але не довше до кінця поточного сезону.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, житлова субсидія у 2024 році: нові зміни, які можуть вплинути на призначення допомоги.

Також наш портал інформував, нові цифри у платіжках доводитимуть до відчаю: у НБУ попередили, які послуги подорожчають.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, по 500 гривень щомісяця: хто з українців отримає компенсацію на оплату комуналки.