Останній тендер на Prozorro порушив низку питань серед українців. Цього разу йшлося про закупівлю послуг із забезпечення громадської безпеки, охорони правопорядку та порядку на об'єктах Сєвєродонецької міської військової адміністрації.

Сума у ​​1 550 000 гривень викликала подив та обговорення у соціальних мережах.

Все почалося з того, що народ, який бадьоро донатив на потреби армії, дізнався, що гроші, здавалося б, призначені для підтримки військових, йдуть на зарплати охоронців.

Тендер на закупівлю послуг / фото: скріншот Prozorro
Тендер на закупівлю послуг / фото: скріншот Prozorro

Така новина викликала шок та роздратування у активних користувачів мережі, які почали висловлювати своє невдоволення та порушувати питання – а навіщо взагалі донатити, якщо кошти йдуть не туди, куди очікувалося?

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Замовник тендеру надав відповідь, пояснюючи вартість послуг. Згідно з його повідомленням, вартість охорони становить від 79,50 до 88,20 гривень за годину для різних компаній. Очікувана вартість закупівлі розраховувалася за найвищою ціною – 88,2 гривень за годину.

Охоронець. Фото Freepik
Охоронець. Фото Freepik

За умови цілодобової охорони та двох постів охорони вона становила 1 549 497,6 гривень.

"З метою створення рівних та конкурентних умов для всіх потенційних учасників розрахунок очікуваної вартості закупівлі проводився за найвищою пропозицією", - написав замовник.

Ця інформація, звісно, ​​не заспокоїла громадськість. Користувач з ніком bezsonnya виклав скріншот тендеру у соцмережі та висловив своє невдоволення ситуацією:

Охоронець. Фото Freepik
Охоронець. Фото Freepik

"Я вже нічого не розумію. Може, ми щось робимо не так. Може, треба запитати, якого біса народ донатить, а такі гроші випаровуються."

Питання, куди йдуть гроші, призначені для армії, і чому охорона коштує так дорого, залишаються відкритими.

Також наш портал інформував, ціни раптово злетіли втридорога: у Харкові вирішили витратити мільйон на шкільні туалети

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що у тещі в особняку закінчився туалетний папір: "Енергоатом" заявив про закупівлю на 824 тис. гривень, українці шоковані

Вам буде цікаво дізнатися, що в Україні збираються витратити 857 мільйонів гривень на ремонт дороги Київ-Одеса: доглядатимуть її два роки