Незважаючи на всі труднощі, спровоковані повномасштабною війною, українцям продовжують в повній мірі виплачувати пенсії. Однак у квітні деякі особи ризикують залишитись без грошей. Про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики.

Пенсії у 2024 році обіцяють виплачувати своєчасно, незважаючи на можливі затримки фіндопомоги від міжнародних партнерів. Також буде проведено заплановані перерахунки виплат. Проте окремі особи можуть залишитись без пенсійних виплат цієї весни.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Так, з 1 квітня нарахування пенсій можуть призупинити українцям, які до кінця березня не встигнуть пройти фізичну перевірку, а точніше, ідентифікацію. Процедура обов'язкова для внутрішньо переміщених пенсіонерів, які набули цього статусу до 24 лютого 2022 року.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

В уряді наголошують, що громадяни, які не мають можливості прийти до сервісного центру ПФУ або відділення "Ощадбанку", можуть пройти ідентифікацію дистанційно – через електронний кабінет до ПФУ.

Якщо пенсіонер не пройде вчасно процедуру, то доступ до його рахунку буде обмежений. Отримати пенсію людина зможе лише після підтвердження особи.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсійний фонд припинить нарахування виплат: комусь із пенсіонерів варто хвилюватися.

Також наш портал інформував, українців можуть позбавити субсидії будь-якої миті: жорсткі вимоги, які має знати кожен.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, на українців чекають зміни в отриманні субсидії: хто може залишитися без допомоги у 2024 році, якщо не подасть заяву.