Деякі українці можуть зменшити кількість комунальних платіжок, що приходять. Зокрема від рахунків за доставку блакитного палива. Хто може не оплачувати послугу, йдеться у матеріалі "24 Каналу".

Побутові споживачі отримують відразу кілька платіжок за газ - за фактично спожите паливо та його доставку. Втім, останній рахунок за певних умов можна не сплачувати.

Платіжка за газ. Фото: скрін youtube
Платіжка за газ. Фото: скрін youtube

Так, українці, які давно не користуються блакитним паливом, але при цьому продовжують платити за його доставку, оскільки підключені до мережі, можуть позбавити себе цієї платіжки. Для цього необхідно розірвати договір та від'єднається від мережі.

Втім, робити це варто лише тим, хто впевнений, що в найближчому майбутньому не почне користуватися газом. Оскільки за повторне підключення до мережі доведеться сплатити додатково.

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі
Показати ще

Для розірвання договору побутовий споживач повинен отримати Акт про припинення газопостачання та звернеться до Оператора ГРМ із заявою про розірвання договору.

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

У випадках, коли Оператор ГРМ відмовляє у розірванні договору, споживач може звернутися зі скаргою до Нацкомісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, від проблем із розрахунком до технічного обслуговування: у "Нафтогазі" підказали як упоратися з будь-якими проблемами.

Також наш портал інформував, платити доведеться майже на 50% більше: українцям анонсували подорожчання комуналки.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, платитимемо майже 10 гривень за куб: українцям розповіли, коли піднімуть тарифи на газ.