Величний міст Патона офіційно оголошений "непрацездатними". Ця проблема не нова, але незважаючи на підтверджену аварійність, місцева та центральна влада все ще не наважується розпочати капітальні ремонтні роботи.

Понад сто тисяч автомобілів щодня продовжують ризиковану подорож цими мостами, повідомляє джерело.

міст Патона
міст Патона

Відповідно до високопосадовця в Кабінеті міністрів, ремонтні роботи можуть розпочатися тільки після запуску повноцінного руху на нещодавно добудованому Подільському мосту.

Але інженери попереджають, що покращення ситуації залежить від пропускної спроможності підходів до нового мосту:

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

"Уявимо, завтра Київ побудує дві великі розв'язки, щоб підключити міст на лівому та правому берегах. Але, як ми знаємо, одна розв'язка – це орієнтовно 2 млрд гривень і незрозуміло скільки років очікування. Якщо Київ це зробить завтра, то ситуація покращиться".

Міст Патону - фото News one
Міст Патону - фото News one

Чиновники та транспортні експерти поділяють думку, що хаосу на дорогах через закриття мостів не станеться. Але якщо доведеться таки закрити мости, то почнеться шок.

Багато водіїв мають перебудувати свої транспортні маршрути, що, ймовірно, займе багато часу. З'являться величезні затори, у тому числі й для екстрених служб. Однак, з часом ситуація, ймовірно, стабілізується, і транспортного колапсу не відбудеться.

міст Патона у Києві
міст Патона у Києві

Середня тривалість поїздки збільшиться з умовних 60 хвилин до півтори години , що також погіршить транспортну доступність для мешканців лівого берега.

Також наш портал повідомляв, що провідник "принизив" воїна ЗСУ з пораненням за те, що він не зробив його роботу: "Вишенька на торті..."

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що тарифи на проїзд можуть підвищитися вже навесні: хто з українців платитиме більше