Із 2024 року в Україні з'явилися нові правила гри з податками. Тепер кожен має не лише їх платити, а й складати декларації за деякі доходи, зароблені минулого року.

Це рішення було оголошено у повідомленні Головного управління ДПС на Одещині.

Українцям доведеться заплатити податки раніше
Українцям доведеться заплатити податки раніше

Тому якщо ви, наприклад, здаєте квартиру в оренду або "кайфуєте" від свого бізнесу, готуйтеся відраховувати шматок доходу до державного бюджету.

Також при подачі потрібно врахувати:

1. Доходи, які не оподатковуються при виплаті. До цієї категорії включаються, наприклад, суми заборгованості, за якими минув термін позивної давності, а також нецільова благодійна допомога, що перевищує встановлену норму.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

2. Доходи від осіб, які не є податковими агентами. Сюди входять доходи від спадщини, подарунків, оренди майна іншим фізичним особам, а також доходи від операцій із продажу (обміну) рухомого та нерухомого майна.

Податки, фото: кадр з відео
Податки, фото: кадр з відео

3. Іноземні доходи. Громадяни, які отримали доходи за кордоном, зобов'язані декларувати та сплачувати податки відповідно до законодавства.

Додатково, декларації зобов'язані подавати фізичні особи, які займаються підприємницькою діяльністю, здійснюють незалежну професійну діяльність, а також іноземці, які набули статусу резидента України.

Раніше ми писали про те, що якщо грошей не вистачає: українцям, які опинилися у скрутному становищі, виплатять фінансову допомогу

Також наш портал повідомляв, збирайте документи: сім'ям виплатять із бюджету по 3500 гривень, кому пощастить

Крім того, є відомості щодо повернення перевірок: стало відомо, кого точно відвідають податківці