Пенсійний фонд може припинити нарахування виплат деяким пенсіонерам. Хто ризикує залишитися без грошей, повідомляється у пресслужбі головного управління Пенсійного Фонду у Запорізькій області.

Після виходу на заслужений відпочинок у житті пенсіонера можуть відбуватися зміни, які необхідно вносити до пенсійної справи. Якщо цього не зробити чи зробити невчасно, то ПФУ може зупинити нарахування виплат.

Пенсіонери. Фото: Youtube
Пенсіонери. Фото: Youtube

Для пенсіонерів існують такі види обставин, про які слід повідомити орган ПФУ:

  • отримання нового паспорта у зв'язку із втратою чи крадіжкою старого;
  • отримання паспорта нового зразка – у формі ID-картки;
  • зміна прізвища, імені чи по батькові.

Також пенсіонер зобов'язаний інформувати ПФУ про звільнення з роботи чи працевлаштування, зміну місця проживання, набуття особливого статусу або його скасування, виїзд за кордон на постійне місце проживання.

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Передати інформацію до ПФУ, щоб зберегти виплати можна за особистого звернення або дистанційно - через вебпортал електронних послуг. Про зміни слід попереджати органи Пенсійного фонду протягом 10 днів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсіонерам у 2024 році додадуть майже 1000 грн до виплат: є одна вимога.

Також наш портал інформував, українців можуть позбавити субсидії будь-якої миті: жорсткі вимоги, які має знати кожен.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, на українців чекають зміни в отриманні субсидії: хто може залишитися без допомоги у 2024 році, якщо не подасть заяву.