Лептоспіроз - небезпечне захворювання, яка вражає печінку, нервову систему та нирки людини. Протікає хвороба дуже швидко, важко та дуже часто має смертельні наслідки.

На Черкащині виявили випадок захворювання на лептоспіроз. На жаль, чоловік помер. Про це розповіли в Черкаському центрі контролю та профілактики хвороб.

Лікарня в Україні, фото zn.ua
Лікарня в Україні, фото zn.ua
є

59-річний чоловік був жителем Уманського району. Хворого госпіталізували в інфекційне відділення. В медичному закладі лабораторно офіційно підтвердили діагноз лептоспіроз. Попри намагання медиків, хворого врятувати не вдалося.

Цей випадок став першим смертельним з початку року. Фахівці визначили осередок захворювання. Як виявилося, чоловік займався подрібненням зерна на млині, де виявили сліди мишей.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Скрін, Відео You tube лікарня
Скрін, Відео You tube лікарня

Цих гризунів знайшли в підсобному приміщенні млина.

Симптоми лептоспірозу

Діагностувати лептоспіроз складно, адже симптоми часто нагадують вірусні хвороби, такі як грип чи коронавірус. Вона починається відразу з лихоманки та переходить до важкої стадії, де предметом ураження стають нирки, печінка або нервова система людини.

До моменту інфікування проходить від 2 до 13 днів. Бактерія лептоспірозу потрапляє до організму людини через тріщини, рани, порізи на шкірі або слизові оболонки.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, лікар пояснив, чи чекати на інсульт при постійному стресі: "На роботі щодня..."

Раніше портал Знай інформував, не дайте обдурити себе: МОЗ застерігає від шахрайства під час виклику швидкої допомоги

Також портал повідомляв, магазинний тунець із ботулізмом: в Україні зафіксували небезпечне захворювання