Готуйтеся до енергетичної кризи, шановні читачі! Зважаючи на все, нам загрожують не тільки можливі обстріли з боку Росії, а й перспектива платити за світло як за рідкісний дорогоцінний камінь.

Уряд України вирішив внести зміни до тарифів на електроенергію, і вони, м'яко кажучи, не на нашу користь. Ситуація викликає занепокоєння з огляду на можливі обстріли та обмеження, які можуть призвести до блекаутів.

Електрика, скріншот: YouTube
Електрика, скріншот: YouTube

У розмові з "Телеграфом" народний депутат Сергій Нагорняк зазначив, що на Україну чиниться тиск з боку партнерів, зокрема з Білого дому.

Він розповів, що у вересні 2023 року надійшов публічний лист із переліком реформ, у тому числі змін до енергетичного сектору, які необхідно внести для отримання подальшої підтримки від Сполучених Штатів.

Популярні новини зараз
Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Електрик, скріншот з відео
Електрик, скріншот з відео

Однією з ключових вимог є лібералізація тарифів на електроенергію. За словами Нагорняка, реформі у цьому секторі відведено дедлайн до вересня 2024 року. Саме з цієї причини очікується збільшення цін на електроенергію приблизно вдвічі, порівняно з поточними показниками:

"Можна говорити, що ціна зросте приблизно вдвічі сьогоднішніх цифр. Тобто трохи менше 6 гривень. Втім, важливо залишити субсидування для тих категорій осіб, які не мають можливості платити."

Платіжка. Фото: скрін youtube
Платіжка. Фото: скрін youtube

Таким чином, українцям залишається лише чекати та морально готуватися до змін в енергетиці. Сподіваємося, що світло у наших вікнах не згасне, а наші гаманці не постраждають надто сильно.

Також наш портал повідомляв, як списати борг за електроенергію, щоб вам не відключили світло: чи зможе не кожен українець

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що цілому місту виставили повторний рахунок після звільнення: українці у відчаї через шалені борги

Вам буде цікаво дізнатися, YASNO розкрили подробиці відключення за борги: за кого доведеться заплатити