Нерідко трапляються ситуації, коли касири в супермаркетах відмовляються приймати у покупців деякі банкноти чи монети, мотивучю це тим, що у них немає з чого дати вам решту. За наявність необхідних коштів у касі відповідальний саме продавець, а отже таким чином він порушує ваші права.

Про це повідомили у Держспоживслужбі.

Фахівці зазначають про те, що відмова продавця дати здачу покупцеві, є порушенням вимог законодавства про захист прав споживачів.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Зазначається, що відповідно да закону, касири повинні приймати у споживачів банкноти і монети всіх номіналів.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Саме у їх обов'язки входить самостійно слідкувати за тим, щоб у касі були банкноти і монети, необхідні для видачі решти.

Тобто , якщо касир наполягає на тому, що покупець повинен сам вирішити питання з рештою - то це є перекладанням обов'язків. І, відповідно, ще одним порушенням.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Спеціалісти радять у випадку, якщо касир продовжує відмовляти вам у покупці, звертатися до керівництва магазину та повідомляти про те, що касир перекладає на вас свої обов'язки і порушує вагі права.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на лимони злетіли, а ось мандаринами можна запастись: в Україні оновили вартість популярних фруктів.

Також наш портал інформував, соуси та спеції влетять у копійчину: супермаркети засмутили новими цінниками на популярну продукцію.

Крім того, ми писали, ціни на курятину: чи варто забивати морозилку м'ясом про запас, прогноз експерта.