Електролічильники підлягають регулярній повірці та заміні. Послуги із планової заміни приладу надаються працівниками обленерго за рахунок компанії, але в деяких випадках доведеться сплатити споживачеві. Про це повідомляє "Прикарпаттяобленерго".

Контроль за необхідністю перевірки та заміни електролічильників проводиться фахівцями обленерго. Від споживача потрібно лише надавати доступ до приладу обліку.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

"Терміни повірки приладів обліку у побутових споживачів, контролюються обленерго самостійно, тому мешканцям не має причин перейматись. Відтак, працівники обленерго здійснюють заміну лічильника, коли закінчився міжповірочний інтервал лічильника, або якщо лічильник несправний", - йдеться у повідомленні.

Установка електролічильника. Фото: скрін youtube
Установка електролічильника. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Демонтаж та заміна лічильника проводиться працівником компанії у присутності споживача. Послуга надається безкоштовно, проте в окремих випадках витрати можуть лягти на плечі споживача. Це може статися, якщо виявлено пошкодження приладу обліку.

У разі недопуску фахівців до електролічильника для його заміни домогосподарству можуть призупинити подачу електропостачання. У такому разі доведеться заплатити за повторне підключення до мережі й надати доступ до лічильника.

Раніше портал Знай повідомляв, електролічильник у приватному будинку: в обленерго розклали по поличках важливе питання.

Також наш портал інформував, проблеми з передачею показників лічильника: в YASNO попередили всіх споживачів.

Крім того, ми писали, екстрені, стабілізаційні та аварійні відключення: в Yasno розповіли, чому може зникати світло в наших будинках.