Деяким пенсіонерам автоматично здійснили перерахунок виплат. Середній розмір доплати становить 262 гривні. Про це повідомляє Головне управління Пенсійного фонду України у Чернігівській області на сайті Чернігівської ОДА.

Десяткам тисяч пенсіонерів провели перерахунок пенсійних виплат. Умовами для перегляду пенсії був вік 65 років та наявність повного страхового стажу – 35 років для чоловіків та 30 років для жінок. В результаті середній розмір підвищення становив 262 гривні.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

У Пенсійному фонді пояснили, що перерахунок було проведено через збільшення з 1 січня 2024 року розміру мінімальної заробітної плати.

Крім того, зросли доплати пенсіонерам, які мають звання почесного донора України. У ПФУ нагадали, що ця категорія громадян має право на доплату у розмірі 10% від прожиткового мінімуму на одну особу з розрахунку на місяць. Так, розмір надбавки збільшився з 258 до 292 гривень.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Усього 30 гривень, і ти на зв'язку: у Vodafone підказали, як можна заощадити Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Гаманець з грошима. Фото: скрін youtube
Гаманець з грошима. Фото: скрін youtube

"Перерахунки провели в автоматичному режимі, вони не вимагають особистого звернення пенсіонерів до територіальних органів Пенсійного фонду України", - йдеться у повідомленні відомства.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, деяким українцям дозволили вийти на пенсію достроково: кому не потрібно працювати до 60 років.

Також наш портал інформував, українці можуть збільшити розмір майбутньої пенсії навіть після звільнення: у ПФУ розповіли деталі.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, доходи не враховуватимуть: хто з українців може отримати субсидію незважаючи на грошовий стан.