Українці можуть залишитися без електроенергії не лише через борги чи аварійні відключення. Кому і чому можуть зупинити електропостачання, розповіли на facebook-сторінці "Прикарпаттяобленерго".

В Україні починають відключати світло за борги, але залишитись у темряві можна і з іншої причини. Так, енергетики нагадують, кожен споживач зобов'язаний надавати доступом до лічильника у разі візиту контролера.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Фахівець періодично повинен оглядати пристрій обліку для технічної перевірки, контролю споживання чи вимірювання показників якості електричної енергії.

У разі періодичного недопуску контролера споживач ризикує залишитись без електроенергії.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

"Якщо споживач протягом двох розрахункових періодів не підпускає енергетиків до лічильника, то такий факт фіксується актом про недопуск та стає причиною, щоб частково або повністю припинити електропостачання для споживача", - йдеться у повідомленні.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Відновити електропостачання можна буде після допуску спеціаліста до лічильників та інших засобів вимірювальної техніки та оплати робіт із припинення та відновлення електроживлення. Процес може тривати від 3 до 5 робочих днів.

Варто зазначити, що надавати доступ до електролічильника потрібно лише після того, як контролер продемонструє службове посвідчення.

Раніше портал Знай повідомляв, показники лічильника вважатимуться недійсними: комунальники попередили всіх українців.

Також наш портал інформував, готуйте щонайменше 3500 гривень: українцям роз'яснили важливе питання щодо електролічильників.

Крім того, ми писали, є лише один день: українцям пояснили, що робити, якщо випадково зашкодили пломбу.