У низці українських міст прокотилася хвиля заяв про підвищення тарифів на воду та каналізацію. Деяким споживачам пощастить, оскільки зростання цін вирішили відстрочити. Про це йдеться на порталі kovel.media.

Нещодавно стало відомо, що у місті Ковель у Волинській області готуються переглянути тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення.

Водопостачання, скріншот відео
Водопостачання, скріншот відео

У місті склалася ситуація, що місцевий водоканал надає населенню послуги за тарифами, які набагато нижчі за економічно обґрунтовані. Підприємство працює на збиток, оскільки зросли ціни на електроенергію, паливо, а також збільшився розмір мінімальної зарплати.

Щоб забезпечити стабільну роботу водоканалу, міська рада порушила питання щодо підвищення тарифів для побутових споживачів. Але в результаті влада вирішила піти другим шляхом – відстрочити подорожчання послуг для населення.

Популярні новини зараз
Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Платіжки, скріншот: YouTube
Платіжки, скріншот: YouTube

Зазначається, що різницю між чинним та економічно обґрунтованим тарифом поки що покриватимуть за рахунок місцевого бюджету. Такий крок дозволить підтримувати стабільну роботу водоканалу та не збільшувати навантаження на кишені простих українців у період війни.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, тарифи на газ: скільки доведеться платити у лютому і коли може відбутися підвищення.

Також наш портал інформував, купувати не обов'язково: українцям розповіли, як економити у світі, не встановлюючи новий лічильник.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, платити доведеться майже на 50% більше: українцям анонсували подорожчання комуналки.