Українцям слід готуватись до підвищення важливої ​​комунальної послуги. Подорожчання зачепить як побутових, і інших споживачів. Про це повідомляє "Інформатор".

Українцям вирішили підняти тарифи на вивіз сміття. Подорожчання запланували у Брошнів-Осадській громаді, що на Івано-Франківщині. Подорожчання послуг пояснюють тим, що востаннє розцінки підвищували ще в 2021 році і тариф, що діє, вже давно не є економічно обґрунтованим.

Комуналка. Фото: скрін youtube
Комуналка. Фото: скрін youtube

Тарифи на вивіз сміття для населення планують підняти до 25,15 гривні за кубічний метр. Ця сума братиметься з однієї людини. Водночас для решти споживачів тариф буде збільшено до 301,74 гривні за кубометр.

Нові суми в платіжках українці можуть побачити вже найближчим часом, оскільки рішення щодо тарифів мають ухвалити вже на найближчому засіданні виконавчого комітету.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Показати ще

Контейнери для сміття, фото з відкритих джерел
Контейнери для сміття, фото з відкритих джерел

Варто зазначити, що в Україні можуть переглядати тарифи на вивезення сміття, водопостачання, каналізацію та електроенергію, оскільки на них не поширюється дія мораторію. За прогнозами експертів, на українців можуть чекати нові тарифи на світло уже наприкінці весни чи влітку.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, обленерго почали розсилати "листи щастя": що треба знати, щоб не залишитися без світла у розпал зими.

Також наш портал інформував, нові цифри у платіжках доводитимуть до відчаю: у НБУ попередили, які послуги подорожчають.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, не потрібно стояти в чергах: у "Київтеплоенерго" пояснили 8 питань, які можна вирішити без візиту.