Сергій Фурса інвестиційний банкір, в коментарі УНІАН розповів, які перспективи для українців стосовно заробітної платити в 2024 році.

Згідно з прогнозованим базовим сценарієм, буде спостерігатись зростання доходів населення. І саме цей факт – унікальний випадок в історії.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Економічне зростання в Україні спостерігається навіть в період війни. У попередньому році ВВП додало 5%, а може і більше. Економіка та доходи, які зростають є запорукою макрофінансової стабільності в країні. Це сталось, у більшості, за підтримки західних партнерів.

За словами експерта, мінімальна заробітна плата – рівень, з якого сплачуються податки. Коли уряд підвищує мінімальну заробітну плату, підприємства змушені платити людям більше. Саме тому під час підняття мінімальної заробітної плати збільшуються і надходження з податків до бюджету.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

зарплата, скріншот з відео
зарплата, скріншот з відео

У майбутньому, на думку експерта, ця тенденція буде продовжуватися.

"Очікування говорять про те, що зарплати будуть зростати. При чому як номінальні, так і реальні з врахуванням інфляції. Звісно, під час війни можемо дочекатись будь-яких непередбачуваних обставин, але базовий сценарій включає продовження динаміки зростання доходів, що є унікальною ситуацією для світової історії", – резюмував Фурса.

Нагадаємо, портал Знай, інформував, зарплатні чекати не доведеться: українцям виплачують чималі гроші

Раніше на порталі Знай повідомлялося, ці спеціалісти зараз нарозхват: кому з українців найпростіше влаштуватися на роботу

Також, наш портал інформував, в Україні можуть урізати зарплати та виплати: експерт назвав причину