Нерідко українські підприємці припускаються типової помилки: вони отримують гроші за свою діяльність на особисту банківську картку замість рахунку ФОП.

Це може обернутися серйозними фінансовими втратами та головним болем. Як пояснює податковий експерт Михайло Смокович, отримання коштів від бізнесу на приватну картку – проблемна практика навіть за подальшого декларування цих доходів.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Адже податківці можуть розцінити це як приховування виторгу. Наслідком стане штраф у розмірі 150% суми.

"Такий підхід створить багато проблем, навіть якщо ви задекларуєте отримані гроші як доход", - заявляє бухгалтер Михайло Смокович.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Звісно, ​​такі рішення податкової можна оскаржити у суді. Однак це додаткові витрати часу та коштів. Тому вигідніше відразу все робити правильно і отримувати виторг виключно на рахунок ФОП.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

"Крім того, цей дохід, який прийшов на особисту карту, розцінять як дохід фізичної особи і нарахують на неї 18% ПДФО та 1,5% військового збору", - додав він.

ФОП третьої групи на заповнення та подання декларацій мають час до 9 лютого, решта груп до 29 лютого.

Нагадаємо, українці надивилися російських блогерів на $5 млн: проспонсували 10 тисяч FPV-дронів армії ворога

Як повідомляв "Знай.uа", за три місяці – 136 мільйонів гривень штрафів: за що карають українців

Знай.ua писав, спробуйте прожити на це: скільки продуктів можуть придбати українці, які працюють на "мінімалку"