Українці, яким відключать електроенергію за борги, зможуть відновити надання послуги лише після виконання 4 обов'язкових умов. Про це попередили фахівці "Львівобленерго".

В Україні дозволили зупиняти комунальні послуги за борги. Зокрема вже найближчим часом плануються відключення електроенергії споживачам, які мають заборгованість.

Вимкнення світла за борги. Фото: скрін youtube
Вимкнення світла за борги. Фото: скрін youtube

Попередньо боржникам будуть розсилати повідомлення-попередження про наявність заборгованості та ризик припинення електропостачання. Ті, хто проігнорує "листи щастя", будуть відключені від електромережі.

Як відновити електропостачання після відключення за несплату:

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще
  • крок №1: повністю погасити заборгованість у зручний спосіб;
  • крок №2: отримати рахунок на відновлення електропостачання;
  • крок №3: сплатити послуги оператора системи розподілу;
  • крок №4: чекати доки постачальник послуг відновить електропостачання.

Вимкнення електроенергії. Фото: скрін youtube
Вимкнення електроенергії. Фото: скрін youtube

Енергетики наголошують, що повторне підключення споживача може тривати до 3 робочих днів. В окремих випадках доведеться чекати до 5 робочих днів, якщо домогосподарство знаходиться у сільській місцевості.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, готуйте щонайменше 3500 гривень: українцям роз'яснили важливе питання щодо електролічильників.

Також наш портал інформував, проблеми з передачею показників лічильника: в YASNO попередили всіх споживачів.

Крім того, ми писали, погодинні відключення електроенергії: в обленерго попередили українців.