Офіційний курс долара в останній тиждень січня показував тенденцію на спад. Однак у лютому ситуація може змінитися у зворотний бік. Через що гривня може здати свої позиції, розповів експерт Ярослав Жаліло у коментарі "24 Каналу".

На кінець січня курс американської валюти почав йти на зниження, що стало помітно і на готівковому ринку. Вже у лютому існує певний ризик, що гривня здасть свої позиції і долар почне дорожчати.

Валюта. Фото: скрін youtube
Валюта. Фото: скрін youtube

Курс долара в лютому багато в чому залежатиме від розблокування Україною отримання міжнародної фінансової допомоги, а також фактичних надходжень. Негативний сценарій може розвинутись, якщо допомога затримуватиметься.

"Якщо цей процес затримуватиметься, чи принаймні будуть сигнали про це, то це буде погіршення очікувань", - вважає експерт.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Обмін валют, фото Знай.ua
Обмін валют, фото Знай.ua

За несвоєчасного отримання фінансової підтримки від міжнародних донорів існує ризик девальвації курсу та посилення тиску на ринку валют. Україні доведеться закривати дефіцит, що може призвести до послаблення національної валюти.

При цьому катастрофічних коливань не варто очікувати, оскільки Нацбанк продовжує проводити необхідні заходи, щоб утримати стабільність курсу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці скаржаться на нові правила в обмінниках: за долари потрібно ще й доплачувати.

Також наш портал інформував, "нові" долари для заначки, а "старі" – за кордон: банкіри пояснили, чи відрізняються ці купюри.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, бюджетники отримуватимуть велику зарплату: на скільки зросте, і які категорії торкнеться підвищення.