Купівля продуктів – серйозний удар по гаманцю всіх українців, але особливо пенсіонерів. Супермаркети в черговий раз перерахували ціни на олію, рис і сардини, але дива не сталося. Скільки доведеться віддати за найпопулярніші товари, показує портал "Мінфін".

Українським пенсіонерам доводиться витрачати більшу частину пенсії на елементарні продукти харчування. Наприкінці січня легше не стане, тому що в супермаркетах частково зросли ціни на популярні товари - рис, рибні консерви та олію.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на рис

Основа раціону більшості українців – каші. Однією з найпопулярніших круп є рисова і за неї доведеться викласти значні суми. Середня вартість довгого рису збільшилася з 71,34 до 72,03 гривні за кілограм. Водночас круглий рис практично "позолотів" - цінник зріс із 74,39 до 85,07 гривні за кіло.

Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Ціни на соняшникову олію

Соняшникова олія "Олейна" рафінована похитнулася в ціні у бік незначного здешевлення – з 55,68 до 55,20 гривні за 850 мл. А ось соняшникова олія торгової марки "Щедрий Дар" помітно подорожчала – з 56,14 до 60,67 гривні за 850 мл.

Ціни на олію. Фото: скрін Мінфін
Ціни на олію. Фото: скрін Мінфін

Ціни на сардини

Рибні консерви мають попит, адже вони досить довго зберігаються і можуть стати чудовим доповненням до страв, якщо немає багато часу возиться на кухні. Так, натуральні сардини обійдуться українцям в середньому в 65 гривень, що дорожче більш ніж на 2 гривні, якщо порівнювати з минулим місяцем.

Ціни на сардини. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сардини. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, бери візок побільше: супермаркети показали нові ціни на яйця, бекон та вершкове масло.

Також наш портал інформував, соуси та спеції влетять у копійчину: супермаркети засмутили новими цінниками на популярну продукцію.

Крім того, ми писали, смажена картопля стане делікатесом? Українців попередили про подорожчання.