1 березня 2024 року – особливий день для пенсіонерів, бо, як і минулого року, літнім українцям анонсували проведення індексацій.

Виплати, які одержують громадяни, не завжди відповідають необхідним поточним витратам. Проте держава намагається допомогти, особливо у такий тяжкий час.

Пенсіонери / фото
Пенсіонери / фото

Уряд оголосив про наміри підвищити пенсії на початку весни. Про це повідомила міністр соціальної політики Оксана Жолнович. За її словами, точний розмір індексації буде відомий до середини лютого.

Він розраховуватиметься виходячи з певних даних.

Популярні новини зараз
Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

"Відповідні органи статистики повинні показати інфляцію за 2023 рік, це буде відомо ближче до середини лютого, це 50% цього показника береться. Також 50% показника середньої заробітної плати за 36 календарних місяців минулих", - заявляє вона.

Оскільки обидва ці показники зросли, пенсіонерам гарантовано компенсують втрачену купівельну спроможність.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Отже, літні українці з нетерпінням чекають на офіційне підвищення своїх скромних пенсій. А от чи справді вони "суттєво" змінять ситуацію - питання хороше, але риторичне.

Нагадаємо, українцям поставили жорсткі вимоги для отримання пенсійних виплат: їх лише дві

Як повідомляв "Знай.ua", понад 4000 гривень без індексації: кому зі старих "світить" чимала надбавка до пенсії

Знай.ua писав, процедуру спростили: тепер отримати пільги набагато простіше