У Голосіївському районі Києва здійснили ремонт укриття, призначеного для захисту цивільного населення у разі повітряної тривоги. Однак замість того, щоб служити безпечним притулком, це місце перетворилося на наркотичний кубок.

Мешканці будинку, незважаючи на оновлений вид притулку, тепер стикаються з наркозалежними, шприцами, що заселяють його і забруднюють, недопалками та іншим сміттям, розповідає Новини.live з посиланням на розслідування РБК.

У укритті Києва виявили наркозалежних / фото: скріншот відео Telegram
У укритті Києва виявили наркозалежних / фото: скріншот відео Telegram

Укриття за адресою Голосіївський проспект 92/1 стало майданчиком для наркоманів, особливо після того, як у сусідньому будинку почала функціонувати аптека, яка видає метадон.

Ремонт коштував бюджету 4,5 мільйона гривень, і, здається, його основна мета – забезпечити безпеку громадян у разі повітряної тривоги було повністю провалено.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

У укритті Києва виявили наркозалежних / фото: скріншот відео Telegram
У укритті Києва виявили наркозалежних / фото: скріншот відео Telegram

Багато пенсіонерів та працюючих людей, які проживають у будинку, зіткнулися з агресивною поведінкою наркозалежних і потрапляють у жахливі ситуації, заходячи в притулок.

Мешканці звернулися до житлово-експлуатаційної компанії (ЖЕК) із проханням закрити укриття поза періодами тривоги, але отримали відмову. Після довгих переговорів їм запропонували умову – знайти п'ятьох людей, готових відкривати укриття лише під час тривоги.

Укриття. Фото: скрін youtube
Укриття. Фото: скрін youtube

Співробітники ЖЕКу обіцяють вирішити проблему, встановивши електронний замок, що відкривається лише у періоди тривоги, але домовитись важко. Експерти зазначають, що проблема подібних "проблемних" укриттів із наркозалежними у Голосіївському районі вже налічує 19 штук.

Ситуація стає критичною, оскільки ці місця перетворюються на антисанітарні та небезпечні зони, де жителі стикаються з погрозами з боку наркозалежних та безпритульних, які перетворюють укриття на звалища.

Також наш портал інформував, що будь-якої миті рвоне: депутат Київради попередив про катастрофічну загрозу для столиці

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що в Києві хочуть поставити скляні зупинки: чудово захистять від сонця та ракет

Варто нагадати, у укритті столичної школи прорвало трубу і тріснула стеля: гаряча вода полилася на голови дітей