Для всіх наших шановних читачів, які під час походу в магазин уважно стежать за змінами цінників на головні продукти харчування, є ціла низка дуже важливих новин. Справа в тому, що великі українські супермаркети на кінець січня встигли оновити цінники на популярні овочі.

Йдеться про овочі, які українці використовують на кухні практично щодня - це картопля, буряк та цибуля. Цінники на картоплю встигли зрости, а ось вартість цибулі злетіла одразу до 140 гривень за кіло.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Вартість картоплі

Згідно з відкритою інформацією, станом на 25 січня, якщо порівнювати із цінниками грудня, ціни на картоплю підвищилися в середньому з 17,38 грн/кг до 24,40 грн/кг. А ось молода картопля подорожчала з 24,65 грн/кг до 33,90 грн/кг. Рожевий підвищився у ціні майже на 10 гривень, до 30,73 грн/кг.

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Ціни на картоплю, скріншот: Minfin
Ціни на картоплю, скріншот: Minfin

Вартість цибулі

Цінники на білу цибулю злетіли з 50,51 грн/кг до 140,30 грн/кг. Цибуля додала в ціні майже дві гривні – 17,08 гн/кг. Синій подорожчав майже на 6 гривень – 51,90 грн./кг.

Ціни на цибулю, скріншот: Minfin
Ціни на цибулю, скріншот: Minfin

Вартість буряків

Цінники на буряки за 1 кілограм у середньому за січень місяць опинилися на рівні – 17,53 грн. У мережі супермаркетів Auchan за 1 кг буряків беруть 16,80 грн., у Megamarket – 17,90 грн., у Metro – 18,20 грн., а ось у магазинах Varus – 17,20 грн.

Ціни на буряк, скріншот: Minfin
Ціни на буряк, скріншот: Minfin

Нагадаємо, потрібен пакет і трохи "потрясти": цікавий і швидкий рецепт малосольних огірків.

Раніше повідомлялося, вартість огірків стрімко "повзти" ​​вниз? Експерт попередив, що буде з цінами на улюблений овоч.

Також, вибираємо свіже та якісне сало: простий лайфхак дозволить уникнути обману на ринку чи в магазині.