Українцям найближчим часом доведеться ще тугіше затягнути пояси, оскільки ціни на багато популярних продуктів знову злетять. Про це заявив економічний експерт Юрій Гаврилечко в ефірі програми "Сніданок з 1+1".

Фахівець заявив, що найближчими місяцями в Україні очікується нова хвиля подорожчання. Найбільш відчутно зростуть ціни на сало, а також м'ясо, особливо яловичину.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

"Сало дорожчатиме більшими темпами, ніж м'ясо. Саме сальних порід свиней в Україні фізично набагато менше зараз, ніж м'ясних. Тому сало, швидше за все, буде нижчим за якістю і вищим за ціною", - прогнозує Юрій Гаврилечко.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Через витрати на зберігання зростатимуть ціни на овочеву продукцію. За словами експерта, щомісяця овочі дорожчатимуть приблизно на 0,7%. Молочні продукти також сильно вдарять по гаманцю. Ціни на них уже майже досягли європейського рівня через дефіцит сировини, проте це ще не межа.

Прогнозується, що "молочка" дорожчатиме протягом усього 2024 року. Крок підвищення варіюватиметься від 3-5% до 10%.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, лише зелений горошок вирішив не дорожчати: вартість маринованих огірків, цибулі та часнику б'є по кишенях українців.

Також наш портал інформував, оселедець дешевшає, скумбрія "набирає" в ціні, а короп дивує стабільністю: скільки зараз коштує кілограм улюбленої риби.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, вартість популярних круп, борошна та хлібобулочних виробів зміниться: які з продуктів подешевшають, а що навпаки "набере" у ціні.