Українцям обіцяють утримувати тариф на електроенергію до кінця опалювального сезону, проте далі ціни можуть знову переглянути. Щоб платіжки не витягували усі гроші, слід вивчити усі можливі варіанти економії. Про це йдеться у матеріалі "24 Каналу".

За оцінками деяких експертів, тарифи на електроенергію вже наприкінці весни чи літом можуть піднятися ще на 60-80%. Це означає, що суми у платіжках українців будуть справді лячними. Втім, є варіанти, як зменшити витрати на комуналку та трохи вберегти гаманець.

Платіжка. Фото: скрін youtube
Платіжка. Фото: скрін youtube

Перше, але не останнє, що можна зробити – поміняти лічильник. Це може коштувати кілька тисяч гривень, проте, якщо перейти на зонний облік електроенергії, то в нічний час можна платити лише половину від чинного тарифу.

По-друге - встановити енергоефективні LED лампи. Це також може влетіти в копійчину, але в перспективі допоможе заощадити чимало грошей, адже витрата енергії таких ламп набагато менша, ніж у старих лампах розжарювання.

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу
Показати ще

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Третя порада – переведіть побутову техніку в "еко" режим. Така функція дозволить помітно знизити споживання електроенергії, проте скористатися нею зможуть лише ті, хто має сучасну побутову техніку.

Електроприлади. Фото: Youtube
Електроприлади. Фото: Youtube

Четверте, що можна зробити - просто переглянути свої звички. Ви здивуєтеся, але рахунки стануть помітно меншими, якщо вимикати світло та прилади в місцях, де вони вам не потрібні. Також техніку не варто залишати в режимі очікування – так вони все одно споживають електроенергію.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, можна платити 1,05 гривні за кіловат: як суттєво заощадити на комуналці.

Також наш портал інформував, купувати не обов'язково: українцям розповіли, як економити у світі, не встановлюючи новий лічильник.

Крім того, ми писали, платитимемо майже 10 гривень за куб: українцям розповіли, коли піднімуть тарифи на газ.