Державний ПриватБанк не спить і вирішує позбутися безнадійних боргів. Наразі ці борги виставлені на аукціоні через електронну торгову платформу.

Свої кредити банк вирішив передати колекторам, створюючи неприємні сюрпризи для боржників, які могли б подумати, що уникнули хвилювань щодо заборгованості.

Євробонди України падають через справу "Приватбанку" і атаки на Гонтареву
Євробонди України падають через справу "Приватбанку" і атаки на Гонтареву

ПриватБанк виставив на продаж понад 80 тисяч споживчих кредитів, які були визнані безнадійними та списані. Ці борги надавалися фізичним особам без забезпечення.

Стартова ціна цього "пакету проблем" — 501,4 млн. гривень. Учасники торгів можуть реєструватися до 2 лютого 2024 року, а початкова ціна автоматично знижуватиметься в процесі торгів.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Українців попередили про "важкі" платіжки за світло У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

ПриватБанк, фото з вільних джерел
ПриватБанк, фото з вільних джерел

Повідомляється, що з цього портфеля позик попередньо було виключено військовослужбовців та мобілізованих військових. Участь в аукціоні зможуть ліцензовані фінансові установи, які займаються кредитуванням або факторингом - буквально колекторською діяльністю.

Приватбанк. Фото: скрін youtube
Приватбанк. Фото: скрін youtube

ПриватБанк стверджує, що умови торгів чесні та прозорі. Вони включають лише тіло кредиту і нараховані відсотки. Однак для боржників це може означати нові труднощі, оскільки факторингові компанії, що беруть участь в аукціоні, можуть бути менш м'якими, ніж банк.

Таким чином, для тих, хто думав, що уникнув зобов'язань перед ПриватБанком, настає новий раунд несподіваних фінансових випробувань.

Раніше нашому порталу стало відомо, за що банк блокує рахунок чи накладе штраф: читайте уважно та будьте обережні

Кредитна пастка : клієнтку ПриватБанку обікрали при нульовому балансі картки

Крім того, Знай.ua повідомляв, що пенсіонерам заморозять карти "Ощадбанку": що потрібно встигнути