Українцям нададуть додаткові виплати до пенсії у розмірі 300 гривень. Втім, на бонус можуть розраховувати не всі громадяни. Відповідна надбавка гарантується окремим пенсіонерам відповідно до чинного законодавства.

Так додаткова виплата до пенсії надається українцям, які мають звання Почесного донора України. Щомісяця до пенсії таких осіб плюсується доплата у розмірі 292 гривні. Цей бонус складає 10% від прожиткового мінімуму, що збільшився в Україні з 1 січня.

Отримання пенсії, скріншот: Facebook
Отримання пенсії, скріншот: Facebook

Водночас українці зі статусом Почесного донора мають право на низку пільг, зокрема безкоштовне зубопротезування, пільгове придбання ліків.

Набути статусу Почесного донора мають можливість усі українці, але для цього слід виконати обов'язкові умови. Так, звання надається тим, хто безкоштовно здав 40 доз цілісної крові, 60 доз плазми або 40 доз компонентів крові, отриманих методом аферезу.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Пенсіонер. Фото: Youtube
Пенсіонер. Фото: Youtube

В Україні продовжують діяти вікові надбавки для пенсіонерів. Так, 300 гривень доплати отримують пенсіонери віком від 70 до 75 років, 456 гривень – від 75 до 80 років, 570 гривень – старше 80 років.