Ірландія готується до радикальних змін у програмі соціальної підтримки, які скоротять допомогу для новоприбулих. Ці зміни, як передбачається, набудуть чинності наприкінці січня, викликаючи обговорення серед українців.

Головним ударом для тих, хто виїхав з Ірландії та збирається повернутися назад, стане зниження допомоги з 232 євро на тиждень до невеликих 39 євро, повідомляє джерело.

Біженці, фото zakordon.24tv
Біженці, фото zakordon.24tv

Це "драконівське" урізання соціальної підтримки спрямоване на утримання масштабного потоку приїжджих та підштовхнути їх до активного працевлаштування.

Нові правила також запроваджують підтримку для українців у здобутті нових професійних навичок, необхідних для успішного пошуку роботи. Місцеві офіси із соціального захисту допомагатимуть у процесі працевлаштування іммігрантів.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Українців попередили про "важкі" платіжки за світло В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Показати ще

Українці / фото: відкриті джерела
Українці / фото: відкриті джерела

Житлове питання тепер обмежиться безкоштовним наданням квартири лише на перші 90 днів. Після цього українці мають самостійно вирішувати питання з житлом в умовах дефіциту вільних місць.

Новими правилами Ірландія прийняла жорстку позицію через значний поток біженців. Країна сподівається, що урізання допомоги стимулює нових іммігрантів активно шукати зайнятість замість покладення виключно на державну підтримку.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що позбавлять громадянства за виїзд до Європи? Українцям пояснили, чи боятися наслідків

Крім того, наш портал повідомляв, збиралися перетнути кордон – готуйте цей документ, без нього більше не випустять