В останні дні українці почали отримувати тривожні повідомлення, які, начебто, походять від Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Текст повідомлення застерігає про необхідність евакуації населення у зв'язку з нібито поразкою Хмельницької атомної електростанції (АЕС).

Телефонують шахраї, фото: Знай.ua
Телефонують шахраї, фото: Знай.ua

Кіберзлочинці все частіше використовують соціальні медіа та месенджери для поширення дезінформації, і важливо, щоб суспільство було готове правильно оцінювати отриману інформацію та реагувати з розумом на подібні загрози.

З'ясувалося, що ці повідомлення є результатом діяльності кібершахраїв, які прагнуть залякати громадян і поширити паніку.

Популярні новини зараз
"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Пенсійні виплати українців можуть скоротитися наполовину
Показати ще

Державна служба з надзвичайних ситуацій швидко відреагувала на ситуацію, наголосивши, що вони не робили розсилку подібних повідомлень, і закликають громадян не довіряти сумнівним джерелам.

Шахраї в інтернеті, фото з відкритих джерел
Шахраї в інтернеті, фото з відкритих джерел

Важливо зауважити, що піддаватися на подібні фейки може бути не тільки страшно, а й небезпечно, оскільки в тексті повідомлення є підозріле посилання, що приховує потенційні кіберзагрози.

Українцям рекомендується покладатися лише на офіційні та перевірені джерела, такі як офіційні сайти та сторінки служб у соціальних мережах, щоб бути в курсі реальних подій та уникнути попадання у пастку кіберзлочинців.

Крім того, Знай.ua повідомляв, потужна ІПСО атакувала українців: багато хто купився

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що Ані Лорак із бійцями ЗСУ викликала фурор серед росіян: "Танки не купує, але..."

Нагадаємо, кожному по 16 тисяч гривень: українців убезпечили від великої небезпеки