В Україні хочуть змінити термін дії водійського посвідчення. Новими правилами хочуть уніфікувати українське законодавство з нормами ЄС.

Про це пише видання "Твоя машина".

Зазначається, що депутати пропонують скоротити термін дії посвідчень водія в Україні з 30 до 10-15 років, у залежності від категорії транспортного засобу.

Поліція, авто, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, авто, штраф, скріншот: YouTube

Відповідний комітет у Верховній Раді вже надіслав проєкт закону на попередній аналіз прем’єр-міністрові Денису Шмигалю.

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Відповідно до закону, в Україні з'явиться ще водійське посвідчення для роботи в транспортних компаніях. Воно буде діяти всього 5 років.

Таким чином планують слідкувати за безпекою водіїв та пасажирів, а також взагалі підвищити ефективність транспортних послуг в Україні.

Українців попереджають про те, що водіям із безліччю порушень та штрафів доведетться перескладати іспити - як теоретичні, так і практичні.

Сервісний центр МВС. Фото Facebook
Сервісний центр МВС. Фото Facebook

В той же час обіцяють, що процес перевірки знань стане простішим і оновити документи можна буде у будь-якому місті України, незалежно від того, де їх отримав водій. Для цього потрібно буде звернутися до будь-якого сервісного центру МВС.

Міністерство внутрішніх справ буде і надалі впроваджувати реформи, які будуть сприяти тому, що досвід водіння для українців значно покращиться і на наших дорогах стане безпечніше їздити.

Нагадаємо, колишніх цін на заправках не буде: експерт попередив, як зміняться ціни на пальне.

Раніше повідомлялося, каратимуть штрафом або адмін арештом: кому потрібно обов'язково пройти техогляд у 2024 році.

Також, чоловіки в Україні зіткнулися з проблемою – ніхто не чекав, але на роботу не візьмуть.