З 1 січня в Україні збільшилася мінімальна пенсія та заробітна плата. Тепер найбільша надбавка до пенсії становить 2680 гривень.

Після перерахунку в березні на таку суму можуть розраховувати пенсіонери, які одержують максимальну пенсію – 20930 гривень. Тепер її розмір становитиме 23610 гривень. Про це розповів заступник начальника головного управління ПФУ в Тернопільській області Володимир Івахов.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube
quot;

В Україні перерахунок пенсійних виплат проходитиме у кілька етапів. Пов'язаний він із підвищенням прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати. Окрім цього має відбутися також щорічна індексація пенсійних виплат.

Мінімальна пенсія стала 2361, тоді як до перерахунку ця сума становила 2093 гривні. Доплата за понаднормовий стаж також збільшилася - за один рік можна отримати 1% від прожиткового мінімуму.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах
Показати ще

Отримання пенсії, скріншот: YouTube
Отримання пенсії, скріншот: YouTube

Гарантований розмір пенсії для тих, хто виконав певні умови, також зріс. Для жінок – 30 років стажу, а для чоловіків – 32 років стажу та не менше 65 років. Так, коли буде виконано такі умови, гарантована пенсія становитиме 2840 гривень.

Але разом із підвищенням пенсії посилилися й вимоги для чоловіків та жінок пенсійного віку. Тепер для виходу на пенсію у 60 років потрібно мати стаж 31 рік, а для 63 років – не менше ніж 21 рік стажу. Для отримання пенсії у 65 років нічого не змінилося – варто мати щонайменше 15 років стажу.

Нагадаємо, портал Знай, інформував,пенсіонерам заморозять карти "Сбербанку": що потрібно встигнути

Раніше на порталі Знай повідомлялося, чому пенсіонери не тікають з-під фронту, живучи у знищених селах та містах

Також наш портал інформував, на пенсію можна і о 54: українцям розповіли, хто піде відпочивати раніше