В умовах тривалої повномасштабної війни в Україні, яка охопила не лише військові, а й соціально-економічні аспекти, проблеми із боргами за комунальні послуги досягли критичних масштабів.

У відповідь на складну ситуацію уряд прийняв ухвалу, дозволивши комунальним підприємствам відключати послуги, включаючи електроенергію, через заборгованість.

Холодно у квартирі. Фото: скрін youtube
Холодно у квартирі. Фото: скрін youtube

При цьому ситуації, коли попередній власник квартири приховує інформацію про борги за електроенергію, відбуваються все частіше. Це створює потенційні ризики нових власників, до відключення електроенергії.

Купуючи житло на вторинному ринку, рекомендується уважно вивчати стан особового рахунку попереднього власника.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

сумний чоловік у бідній квартирі
сумний чоловік у бідній квартирі

Експерти з енергетичної компанії YASNO попереджають, що навіть при передачі житла від родичів слід переоформити особовий рахунок на нового власника.

Це забезпечить повну інформацію про нарахування, борги та оплати, а також запобігатиме можливому відключенню електроенергії через неоплачені рахунки, про які покупець міг не знати.

Провітрювання квартири. Фото: скрін youtube
Провітрювання квартири. Фото: скрін youtube

Щоб здійснити переоформлення особового рахунку, необхідно звернутися до оператора системи розподілу, який обслуговує відповідний будинок, та залишити відповідну заявку у постачальника. Такі запобіжні заходи допоможуть новим власникам уникнути неприємних сюрпризів та забезпечать стабільне забезпечення комунальними послугами.

Також наш портал повідомляв, відключення світла підступили прямо до Києва: чи боятися блекауту через холоди

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що українцям анонсували лютневі відключення газу: кому відріжуть трубу

Вам буде цікаво дізнатися про різні помилки при передачі показників лічильника: ДТЕК допоміг розібратися в найпоширеніших