В Україні вирішили "затягнути гайки" платежів поштових операторів. Через це найбільше постраждають українці, пересічні споживачі. У Нацбанку вимагають, щоб усі платежі супроводжувалися повними номерами платіжних карток – і відправника, і одержувача.

Причина в безпеці, говорять у Нацбанку, але на практиці це може означати купу неприємностей.

"Укрпошта", скріншот: YouTube
"Укрпошта", скріншот: YouTube

Нацбанк у своєму останньому листі, адресованому банкам, асоціаціям та поштовим компаніям, висуває вимоги, які стосуються всіх етапів проведення платіжних операцій.

Згідно з цими новими правилами, всі учасники, залучені до обробки та проведення платежів, зобов'язані здійснювати ідентифікацію як платника, так і одержувача коштів, а також передавати повні номери платіжних карток всім учасникам процесу.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

"Нова пошта", скріншот: YouTube
"Нова пошта", скріншот: YouTube

Такі нововведення змусять поштові компанії витрачати більше грошей на паперову тяганину, і, швидше за все, ці витрати перекинуть на нас, споживачів. Зважаючи на все, сам процес проведення платежів стане повільнішим і складнішим. У підсумку ми, які замовляють поштові послуги, можемо помітити погіршення якості обслуговування та можливе навіть подорожчання.

Експерти припускають, що поштові оператори можуть зіткнутися із серйозними перевірками з боку регулятора та накладенням штрафів за порушення фінансових моніторингових процедур.

"Нова Пошта". Фото: скрін facebook
"Нова Пошта". Фото: скрін facebook

У результаті Національний банк України, прагнучи посилити контроль над платіжними операціями, неминуче створює проблеми як для поштових компаній, так і для їх клієнтів.

Нагадаємо, супермаркет або відділення: власник "Нової пошти" замислився над продажем продуктів у чергах

Раніше ми писали про те, що українцям повертатимуть гроші за газ: зробіть це обов'язково