Часто компанії та фірми, на яких працювали українці, закрилися або були ліквідовані, та записів про відрахування до пенсійного фонду не залишилося, а саме підтвердження страхового стажу необхідне для нарахування пенсії.

Починаючи з січня 2004 року страховий стаж розраховується за даними Реєстру застрахованих осіб, то до цієї дати, тобто до набрання чинності Законом України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", основним документом, згідно з яким розраховується страховий стаж, є трудова книжка. Про це пишуть на сайті "На пенсії".

Трудова книжка, facebook.com/gazetaPK
Трудова книжка, facebook.com/gazetaPK

Якщо у трудовій книжці вказані неправильні або неточні дані про періоди роботи, для підтвердження стажу роботи приймаються дані, що містяться в реєстрі застрахованих осіб, після 1998 року, а також довідки, витяги з наказів, відомості про заробітну плату, які містять відомості про періоди роботи.

У той же час, за відсутності документів про стаж роботи та неможливість отримання їх у результаті ліквідації підприємства, установи, організації, стаж роботи можуть підтвердити свідки, які працювали на тому самому підприємстві.

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Зі свідками потрібно звертатися до сервісних центрів Пенсійного фонду.

Електронні трудові в Україні, скріншот: YouTube
Електронні трудові в Україні, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що пенсіонерам нададуть додаткову допомогу: хто і що може отримати.

Раніше ми повідомляли про лютийські пенсії: які виплати чекають в останній місяць зими. Стало відомо, чи зміниться щось для пенсіонерів з 1 лютого.

Так само стало відомо, що старим обіцяють відразу 10 пенсій: яку довідку потрібно надати.