Деякі українські монети можуть становити велику цінність для нумізматів. Наприклад, особливі 10 копійок цілком реально продати за тисячі гривень, але є екземпляри й значно дорожчі. Про це повідомляють фахівці ресурсу "Монети-ягідки".

Монету номіналом в 10 копійок можна легко знайти в будь-якій скарбничці або гаманці. Її вартість може змінюватись від 10 копійок до 9000 гривень. Практично нічого не варті, як правило, звичайні жовті копійки. Водночас колекціонери ганяються за копійками із немагнітної сталі.

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

Так, якщо виявили 10 копійок 2011 року, виготовлені з немагнітної сталі, тобто вони виглядають як 1 або 2 копійки, то можна сміливо купувати більше гаманець. Такий екземпляр може бути оцінений на суму до 9 тисяч гривень.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Популярні новини зараз
"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Експерти наголошують, що історія походження "сріблястих монет" достовірно невідома. Швидше за все, Нацбанк шукав варіанти заощадити на виготовленні 10 копійок та підбирав новий метал.

Крім того, цінність становлять 10 копійок 2011 року, які карбувалися для сувенірних наборів. Тираж монет склав 5 тисяч штук, тож знайти їх непросто. Продати монети із набору можна по 120-150 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, місячна пенсія за монету: які українські копійки можуть зробити ваш гаманець "пухлішим".

Також наш портал інформував, повезти може кожному: як виглядають 50 копійок, які насправді коштують понад 300 доларів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, загляньте у свої скарбнички та старі гаманці: забуті копійки можуть принести майже 5 тисяч гривень.