На полиці українських магазинів міг потрапити небезпечний чай, який завезли з Німеччини. Такий напій може спровокувати порушення пам'яті, судоми та параліч дихання. Про це попереджає головне управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області.

Українців закликають бути уважними під час виборів чаю. На полиці торгових точок міг потрапити небезпечний чай, який завезли із Німеччини. У ньому використовувався китайський жасмин із залишками пестицидів.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Зазначається, що у чайних сумішах виявили, зокрема, хлорпірифос. Ця речовина дуже небезпечна для людського організму. За інформацією Американської академії педіатрії, хлорпірифос спричиняє меншу вагу дитини при народженні, зниження рівня IQ, втрату робочої пам'яті, порушення уваги та затримку розвитку моторики.

Чай. Фото: скрін youtube
Чай. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Для ФОП вступили у дію нові правила Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Також пестициди, виявлені у чаї, можуть спровокувати задишку і навіть смерть.

"Хлорпірифос також може спричинити гостре отруєння пестицидами та призводити до судом, паралічу дихання та іноді смерті", - йдеться у повідомленні.

Як ідентифікувати чай небезпечний?

Виробник чаю: Kirchner Fischer & Co., Elmshorn. Одержувач в Україні: ТОВ "Світ чаю", вул. Гайдара, 50, офіс 7, м. Київ, 01033. Покупців просять повідомляти про виявлення цього продукту.

Раніше портал Знай повідомляв, українців попередили про небезпечний посуд із Китаю: в яких містах може продаватися.

Також наш портал інформував, не ризикуйте здоров'ям: українцям розповіли, як вибрати якісні молочні продукти.

Крім того, ми писали, не завжди винен покупець: що робити, якщо випадково пошкодили товар у магазині.