Українських пенсіонерів порадували новим підвищенням виплат. У кого поважчає гаманець, розповіли у Головному управлінні Пенсійного фонду України (ПФУ) у Кіровоградській області.

З 1 січня в Україні зросли мінімальні пенсії для українців, які досягли 65-річного віку та набрали повний стаж – 30 років для жінок та 35 років для чоловіків. Ця категорія пенсіонерів отримуватиме щонайменше 2840 гривень, що на 160 гривень більше, ніж торік. Зростання виплат пов'язане з підвищенням мінімальної зарплати.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Також січень приніс підвищення щомісячної грошової виплати особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною. Виплати здійснюються відповідно до Закону "Про щомісячну грошову виплату деяким категоріям громадян".

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Українці, які мають звання почесного донора, також отримали підвищення. Так, доплата цієї категорії пенсіонерів збільшилася на 33,3 гривні – до 292,2 гривні.

У Пенсійному фонді наголосили, що всі перерахунки були проведені в автоматичному режимі, тому пенсіонерам, які мають на них право, не потрібно звертатися до сервісних центрів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні збільшили мінімальний внесок для нарахування пенсії: як це вплине на виплати.

Також наш портал інформував, блокування пенсійних карток: літніх українців можуть очікувати проблеми з виплатами.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українців чекають зміни в отриманні субсидії: хто може залишитися без допомоги у 2024 році, якщо не подасть заяву.