Комунальні послуги в Україні дорожчатимуть. Зокрема, очікується перегляд тарифів на газ, а також електроенергію. Про це написав глава Спілки споживачів комунальних послуг України Олег Попенко у своєму telegram-каналі.

Комунальні послуги – головна стаття видатків для багатьох українських сімей, особливо в зимовий період, коли додається платіжка за опалення. Надалі платіжки забиратимуть ще більше грошей.

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

Так, Олег Попенко вважає, що на українців очікує підвищення цін на природний газ. Побутовим споживачам, за його словами, доведеться платити 9,5 гривні за кубометр. Підвищення тарифів може відбутися перед наступним опалювальним сезоном.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Крім того, експерт прогнозує зростання цін на електроенергію. Попередньо подорожчання може становити 60-80% від чинного тарифу. Тобто побутовим споживачам доведеться платити близько 4,2-4,7 гривні за кіловат.

Прогноз щодо тарифів. Фото: скрін telegram/Олег Попенко
Прогноз щодо тарифів. Фото: скрін telegram/Олег Попенко

Слід нагадати, що в Україні поки що діє мораторій, який забороняє підвищення тарифів на газ, опалення та гарячу воду. Водночас тарифи на електроенергію в уряді обіцяють не підвищувати щонайменше до завершення опалювального сезону.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, газ, тепло та електроенергія: нардеп розповів, коли може подорожчати комуналка.

Також наш портал інформував, купувати не обов'язково: українцям розповіли, як економити на світі, не встановлюючи новий лічильник.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, не потрібно стояти в чергах: у "Київтеплоенерго" пояснили 8 питань, які можна вирішити без візиту.