У 2023 році інфляція в Україні помітно знизилася – з 26% до 5%. Щодо 2024 року, то очікується зростання інфляції, проте воно буде незначним. Що буде з цінами на продукти, розповів економіст, інвестиційний банкір Сергій Фурса в ефірі "Громадського радіо".

Економіст нагадав, що за минулий рік рівень інфляції в країні помітно зменшився у порівнянні з 2022 роком. 2024 року інфляція, на його думку, збільшиться і буде в межах 10%.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

У зв'язку з цим ціни на продукти в магазинах зростатимуть активніше, ніж у 2023 році. Втім, колосальних цінових потрясінь не повинно бути, адже інфляція залишатиметься під контролем.

"Динаміка буде більшою, ціни зростатимуть більше, ніж торік. Але інфляція буде залишатися під контролем. Сезонність цін, скоріш за все, ми також спостерігатимемо, але, думаю, що ринок адаптується, тому коливання будуть меншими, ніж у 2023 році", - прогнозує експерт.

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати
Показати ще

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Також Сергій Фурса пояснив нинішні коливання цін на овочі "борщового набору". Він зазначив, що у виробників є проблеми зі зберіганням продукції, тому пропозиція на ринку зменшується та провокує цінові "гойдалки".

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, влаштуйте рибний день: супермаркети показали ціни на шпроти, оселедець та сардини.

Також наш портал інформував, ціни на курятину: чи варто забивати морозилку м'ясом про запас, прогноз експерта.

Крім того, ми писали, весну вже не чекаємо: українські супермаркети поділилися новими цінами на гриби, цибулю та салат.