З червня минулого року в Україні зросли тарифи на електроенергію. Зараз споживачі вимушені сплачувати 2,64 гривень/кВт-годину, а тому багато хто замислюється про те, як скоротити витрати на сплату комунальих послуг.

В багатьох українців стоять двозонні лічильники, які рахують не лише спожиту електроенергію, а й час її споживання. Вночі, наприклад, світло для таких споживачів коштує удвічі дешевше, а тому вони можуть зекономити на платіжках 50 %.

Платіжки за електроенергію. Фото: скрін youtube
Платіжки за електроенергію. Фото: скрін youtube

Для того, щоб скоротити витрати електроенергії, не потрібно жертвувати власним сном та відпочинком заради готування чи прання. Варто просто розумно використовувати можливості побутової техніки.

Про це пише "Закарпаттяобленерго".

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Так, фахівці радять використовувати функцію "відкладений старт", для того, щоб енергоємні прилади, працювали лише у нічний час, коли діє пільговий тариф.

"Застосовуйте параметр Eco (Ecomode) Energy Saving – під час використання пральної, посудомийної машини, бойлера це дозволить раціонально спожити не лише енергію, а й воду", - дають пораду мроживачам у компанії.

Пральна машина. Фото: скрін youtube
Пральна машина. Фото: скрін youtube

Енергетики також радять українцям регулярно обслуговувати техніку та загружати посудомийні та пральні машини лише в режимі повного завантаження.

Також мало хто замислюється про те, що прання на 30 градусах також дозволяє заощадити.

Пральній машині, таким чином, не потрібно буде нагрівати воду до високої температури та витрачати більше електроенергії.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, енергетики дали пораду для зменшення рахунків за світло: простий спосіб заощадити гроші.

Також наш портал інформував, по 4 гривні за кіловат? Як можуть змінитись тарифи на електроенергію в Україні.

Крім того, ми писали, відключення електроенергії боржникам: у Нацкомісії зробили важливу заяву.