Уряд Нідерландів вирішив дозволити біженцям з України без українського громадянства залишатися в країні до 4 березня 2024 року.

Раніше їхнє право на тимчасовий захист планувалося скасувати у вересні 2023-го. Таке рішення стосується близько 2900 осіб, які тимчасово перебували в Україні через навчання чи роботу. Це переважно студенти з Нігерії, Марокко, Танзанії та Індії. Про це повідомляє DutchNews.

Біженці. Фото: скрін youtube
Біженці. Фото: скрін youtube

Після повномасштабного вторгнення окупантів Нідерланди надали біженцям спеціальний статус з доступом на ринок праці, медицини, освіти та тимчасового житла.

Однак у липні міністр юстиції Ерік ван дер Бург скасував ці пільги для іноземців без українського громадянства через побоювання залучити мігрантів із третіх країн.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Державна рада Нідерландів заявила, що не було законних підстав для такого рішення, і зобов'язала міністра повернутись до попередніх інструкцій. Адже ЄС продовжив захист для громадян України та іноземців із постійним видом на проживання до 2025 року.

Біженці. Фото скрін з Youtube
Біженці. Фото скрін з Youtube

Проте біженцям, які втекли з України без нашого громадянства, доведеться або подати заяву про міжнародний захист через звичайну систему, або повернутися на Батьківщину або в Україну після 4 березня.

Нагадаємо, українка зізналася, як їх "тероризують" на роботі в Польщі: "Втрачали свідомість, але додому не відпускали"

Як повідомляв "Знай.uа", понад 10 тисяч гривень на людину: Естонія допоможе українцям, які постраждали від війни

Знай.uа писав, працевлаштування, житло та допомогу:чого чекати українцям за кордоном у 2024 році