Попит на електроенергію в Україні досяг нових висот, залишаючи енергетичну систему у напруженій ситуації. "Укренерго" попереджає українців про ризики, пов'язані із мінливою погодою, та закликає до дбайливого споживання електроенергії.

Ранковий годинник стає часом максимальної напруги на енергетичній мережі України, повідомляє "Укренерго" у своєму Telegram. Різке збільшення споживання, спричинене погодними умовами, порушує питання щодо надійності електропостачання.

ДТЕК Донецькі електромережі
ДТЕК Донецькі електромережі

Які причини і як енергетика справляється із викликами?

Згідно зі звітом прес-служби 17 січня, у середу, добовий максимум споживання було зафіксовано вранці о 9:30. Цей показник перевищив аналогічні дані 16 січня на 3,2%.

Однак, незважаючи на зусилля щодо забезпечення електроенергії, у компанії попереджають про можливі труднощі, пов'язані з погодними умовами.

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Електромережі.  Фото: Youtube
Електромережі. Фото: Youtube

"Налипання снігу може спричинити за собою зледеніння та пошкодження ліній електропередачі", — попереджають енергетики.

"Укренерго" закликає споживачів бути ощадливими у використанні потужних електроприладів, особливо з 9:00 до 19:00. Це дозволить зменшити зростання рівня споживання та знизити навантаження на електростанції.

Енергетики нагадують, що ці обмеження зумовлені не лише мінливою погодою, а й ремонтами на електростанціях, які потребують відновлювальних робіт після минулої зими.

Крім того, наш портал повідомляв, окупанти можуть завдати потужного ракетного удару: експерт попередив українців, коли це станеться

Раніше Знай.ua писав протарифи на світ під час війни: чи збільшаться платіжки українців

Варто нагадати,"Ймовірність є": українцям пояснили, чи чекати знову віялових відключень світла в такі морози