Споживання електроенергії у зимовий період значно вище, ніж улітку. Разом з тим і суми у платіжках стають набагато вищими. Проте українці все ж таки можуть платити за світло менше. Про це розповіли в пресслужбі компанії-постачальника YASNO.

Побутові споживачі можуть заощадити кошти і при цьому не втрачати комфорту. Для цього потрібно дотримуватись інструкції, яку приготували фахівці YASNO.

Електроенергія. Фото: скрін youtube
Електроенергія. Фото: скрін youtube

Так, насамперед необхідно подбати про енергоефективне висвітлення. Якщо в будинку досі використовуються лампи розжарювання, їх слід замінити на сучасні світлодіодні.

Рекомендується контролювати рівень освітлення. У приміщеннях, де ви часто знаходитесь, воно має бути більш інтенсивним, а в інших кімнатах слабким. Як варіант можна встановити прилади з датчиком руху.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Електроприлади. Фото: скрін youtube
Електроприлади. Фото: скрін youtube

Візьміть за звичку вимикати світло, коли виходите із кімнати. Така дрібниця дозволить відчутно скоротити споживання електроенергії.

Великим плюсом для гаманця стане "місцеве освітлення". Якщо використовувати торшери або настільні лампи замість люстр з декількома лампочками, то місячні платіжки будуть значно меншими.

Платіжки за електроенергію. Фото: скрін youtube
Платіжки за електроенергію. Фото: скрін youtube

Крім того, слід подбати про природне освітлення кімнати. Це дозволить не вмикати світло у денний час, що також дозволить заощадити кошти.

Раніше портал Знай повідомляв, по 4 гривні за кіловат? Як можуть змінитись тарифи на електроенергію в Україні.

Також наш портал інформував, заміна лічильника на двофазний: "Yasno" підказали, як знизити платіжки та не витратити всі гроші.

Крім того, ми писали, відключення електроенергії боржникам: у Нацкомісії зробили важливу заяву.