Українці, які через повномасштабне вторгнення були вимушені переїхати до більш безпечних куточків нашої країни, можуть отримати більше 10 тис фінансової допомоги від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Про це повідомляє Благодійний фонд "Право на захист".

Зазначається, що сума допомоги базується на сумі мінімального споживчого кошика та становить 3600 грн щомісячно на кожного.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Її будуть виплачувати одразу за три місяці, а тому загальна сума на кожного члена родини становить 10 800 грн.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Отримати фінансову підтримку від можуть українці, які:

  • мають лише одного з батьків з одним або кількома дітьми віком до 18 років або з особами похилого віку (55 років і старше);
  • очолюють одна самотня або кілька самотніх літніх людей (від 55 років) або особа похилого віку з однією дитиною чи кількома дітьми віком до 18 років;
  • мають членів сім'ї з інвалідністю або хронічними захворюваннями;
  • опікуються дітьми без супроводу або дітьми, розлученими з батьками.

Гроші від ООН прийдуть на рахунки лише тим переселенцям, які раніше не отримували її від міжнародних організацій та мають дохід, менший за 5400 гривень на одного члена сім'ї.

Виплати / фото
Виплати / фото

Подати заявку на цю допомогу можна в пунктах збору, адреси яких можна переглянути на інтерактивній карті за посиланням.

На пункт збору вам обов'язково необхідно взяти із собою: паспорт, ідентифікаційний код, будь-які документи, що підтверджують належність до категорії вразливості (довідки, виписки тощо), свідоцтво про народження дітей (за наявності) та номер банківської картки для виплати допомоги.

У БФ звертають увагу на те, що їх працівникам не потрібен код CVV (тризначний код на банківській картці) і вони не мають права їм цікавитися.

Раніше портал Знай повідомляв, від 5500 до 8000 гривень: українки можуть отримати фіндопомогу за новою програмою підтримки.

Також наш портал інформував, додаткова виплата 10 000 гривень: хто отримає допомогу у 2024 році.

Крім того, ми писали, від 7100 до 28400 гривень: з січня підвищили розмір виплат для частини українців.