Березнева індексація - не єдине підвищення виплат, що очікує українців цього року. Так, деяким пенсіонерам додадуть 360 гривень. Хто може сподіватися на збільшення виплат, йдеться у матеріалі obozrevatel.

Для частини українців пенсії зростуть на 360 гривень до 3200 гривень. Підвищення відбудеться у квітні 2024 року. Збільшення виплат торкнеться громадян, які досягли 65-річчя та мають повний страховий стаж.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Для жінок повний стаж становить 30 років, а для чоловіків – 35 років. Відповідно до законодавства такі категорії громадян мають право на додаткові гарантії. Насамперед розмір їх пенсії не може бути нижчим за 40% від мінімальної заробітної плати.

Так, з квітня мінімальну зарплату підвищать із 7100 до 8000 гривень. Слідом виростуть і мінімальні пенсії для 65-річних із повним стажем – до 3200 гривень.

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Варто нагадати, що березнева індексація проводитиметься за новими правилами. Головне завдання – осучаснити пенсії, призначені багато років тому. Ймовірно, українці, які вийшли на заслужений відпочинок минулого та позаминулого років, не підпадуть під перерахунок.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, доплата у розмірі майже річної пенсії: хто може розраховувати на щедрий бонус.

Також наш портал інформував, українців чекають зміни в отриманні субсидії: хто може залишитися без допомоги у 2024 році, якщо не подасть заяву.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, до 30260 гривень на місяць: у Кабміні спрогнозували як збільшуватимуться зарплати українців протягом трьох років.