У ході телемарафону заступник міністра соціальної політики, Дар'я Марчак, поділилася деталями про розмір субсидій, прогнози на поточний рік та спрощення в отриманні громадянами субсидій.

За словами Марчак, бюджет на 2024 рік передбачає значне збільшення фінансування для програми житлово-комунальних субсидій – близько 50 млрд гривень, що на 20 млрд більше, ніж у попередньому році.

Дарина Марчак. Фото: скриншот Facebook
Дарина Марчак. Фото: скриншот Facebook

"Ми зараз бачимо, що ми йдемо абсолютно в межах витрат навіть з певним резервом, тому немає застережень, і за тим, що ми бачимо, субсидії призначаються в основному вчасно", — підкреслила вона.

Заступник міністра зазначила, що в період воєнного стану багато сімей зіткнулися з проблемами у забезпеченні доходів, і держава враховує цей фактор при формуванні бюджету на субсидії.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Марчак також висловила припущення про можливе зростання кількості одержувачів субсидій у поточному році з огляду на фактори доходів, тарифів та інші зміни:

"Хтось не працює – не може працевлаштуватися, хтось, наприклад, знаходиться у "простої". А також ми розуміємо, що можуть бути різні тенденції щодо тарифів, і тому витрати закладені таким чином, щоб будь-яке зростання цих факторів або зменшення доходів у громадян вони могли бути поглинені та перекриті державною підтримкою."

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Щодо внутрішньо переміщених осіб, Дар'я Марчак повідомила про зміни, що готуються, спрямовані на продовження виплат на півроку для певних категорій осіб, які вже наприкінці січня можуть їх позбутися:

"Ось прямо зараз ми фіналізуємо постанову Кабінету міністрів і сподіваємося, що Уряд найближчим часом її затвердить. І ця ухвала якраз дозволить продовжити ще на півроку виплати внутрішньо переміщеним особам, особливо тим громадянам серед ВПО, які непрацездатні — це пенсіонери, діти."

Також наш портал повідомляв, потрібна лише банківська карта та реєстрація: українцям виплатять по 1000 доларів допомоги

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що українцям знову роздають безкоштовні продуктові набори: пощастило ще одній області

Вам буде цікаво дізнатися, що доторкнеться не лише пенсій: для яких виплат в Україні повернуть індексацію