Українці можуть платити за електроенергію приблизно на 300 гривень менше. Як заощадити на платіжках, розповіли на facebook-сторінці "Закарпаттяобленерго".

Багато людей мають звичку залишати електроприлади, включеними в розетку. Заведено вважати, що якщо вони не працюють і перебувають у режимі "сну", то й електроенергію не споживають. Однак, це зовсім не так.

Найбільші споживачі електроенергії. Фото: скриншот з відео
Найбільші споживачі електроенергії. Фото: скриншот з відео

За рік середнє споживання енергії побутовими електроприладами, які просто включені до розетки, але не працюють, може досягати 200 кВт/год. Якщо позбутися звички залишати штекери у розетках, то у річному еквіваленті можна заощадити до 300 гривень.

"Загальне енергоспоживання побутових електроприладів у такому випадку може досягати в середньому 200 кВт*год у рік. Тож візьміть за правило вимикати техніку, від’єднуючи від електроживлення. Так ще й заощадите до 300 грн у рік", - пояснили енергетики.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Платіжка. Фото: скрін youtube
Платіжка. Фото: скрін youtube

Фахівці рекомендують використовувати розумні подовжувачі, які можна налаштувати на відключення приладів від електроживлення, коли вони не використовуються.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, енергетики дали пораду для зменшення рахунків за світло: простий спосіб заощадити гроші.

Також наш портал інформував, по 4 гривні за кіловат? Як можуть змінитись тарифи на електроенергію в Україні.

Крім того, ми писали, відключення електроенергії боржникам: у Нацкомісії зробили важливу заяву.