Українцям за борги відключатимуть не лише електроенергію, а й газ. Вже у лютому планується запустити процедуру відключення боржників від подачі блакитного палива. Таку заяву зробили в "Кременчукгазі", інформує видання "Кременчуцький Телеграф"

Споживачі активно накопичують борги за послуги з розподілу газу. У "Кременчукгазі" заявили, що сума заборгованості сягає майже 12 мільйонів гривень. При цьому найвищі суми заборгованості сягають 3-4 тисяч з абонента.

Газова служба. Фото: скрін youtube
Газова служба. Фото: скрін youtube

Оскільки борги досягли критичного показника, підприємство планує запустити процедуру відключення боржників.

Наголошується, що "відрізати" трубу споживачам будуть не одразу. Насамперед людину проінформують про наявність заборгованості та запропонують її погасити або укласти договір про реструктуризацію. Якщо повідомлення буде проігноровано, домогосподарству відключать газ. Ці заходи почнуть вживати вже в лютому.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

"Є термін, в який споживач має відреагувати: або погасити заборгованість, або звернутися за реструктуризацією. Кожен випадок розглядатимемо індивідуально. Якщо не буде реакції від споживачів, будемо їх відключати", - заявили у "Кременчукгазі".

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, плата за розподіл газу нараховуватиметься не: газовики розповіли, як відмовитися від послуги.

Також наш портал інформував, низька якість газу в конфорках: як українцям отримати грошову компенсацію.

Крім того, ми писали, газовики звернулися до українців з важливим поясненням: це має знати кожен споживач.