Деякі українці ризикують втратити соціальні виплати та залишитися без грошової підтримки у 2024 році. Кому слід турбуватися, розповів Юридичний радник для ВПО у Facebook.

Представники Національної соціальної служби регулярно проводять перевірки внутрішньо переміщених українців, які отримують фінансову допомогу від держави. У деяких випадках за підсумками перевірки людині можуть припинити нараховувати виплати.

Виплати ВПО, скріншот: YouTube
Виплати ВПО, скріншот: YouTube

Так, перше, що потрібно врахувати, перевірки місця проживання ВПО проводять на підставі повідомлення від третіх осіб або інформації в автоматизованих реєстрах. При цьому представники держслужби зобов'язані своєчасно повідомити людину про перевірку.

Внутрішньо переміщений українець може попросити перенести проведення процедури на 14 днів, але чекати цього має бути вагома причина, наприклад, якщо він перебуває у тривалій поїздці чи на відпочинку.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

У разі коли комісія прийшла з перевіркою, але ВПО відсутня за місцем проживання, то складається відповідний акт. Далі переселенець має 30 календарних днів, щоб з'явитися до відповідного органу. У разі неявки соціальні виплати можуть бути припинені.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, батьки можуть отримати грошову допомогу від держави: яким категоріям будуть виплачуватись.

Також наш портал інформував, перерахунок пенсій залежатиме від кількох умов: як підвищуватимуть виплати працюючим пенсіонерам.

Крім того, ми писали, доплата у розмірі майже річної пенсії: хто може розраховувати на щедрий бонус.